Hírek, érdekességek

Az ásványi anyag pótlásról kicsit másképp!

Szűcs Ildikó
2021.07.29 15:28
Az ásványi anyag pótlásról kicsit másképp!

Az ásványi anyagokról kicsit másképp, az ásványi anyag pótlás rejtelmei....

Nyáron még a csapból is az folyik, hogy a nagy melegben milyen fontos a megfelelő folyadékpótlás. Ódákat zengenek arról, hogy kerülni kell a dehidratáló italokat, mint a kávé, vagy a cukros üdítők és előnyben kell részesíteni a sima vizet. Ez idáig rendben is van, de…

Arról már kevesebb szó esik, hogy a só és ásványi anyag. valamint a vitaminpótlás is kiemelkedően fontos ebben az időszakban.

Hiába iszunk eleget, ha az izzadással nem csak vizet/folyadékot, hanem ásványi sókat is veszítünk. Emellett pedig számolnunk kell azzal is, hogy a megnövekedett vízfogyasztás hozzájárul ahhoz is a szervezetünkből az ásványi anyagok távozzanak, (kimossa azokat). Épp ezért az igazán izzasztó nyári napokon a fontos ásványi anyagok veszít pótlását is szem előtt kell tartanunk:

Számos kellemetlenséget, rossz közérzetet okozhat hiányuk a szervezetünkben.

Összességében az egész szervezetünkre, anyagcserénkre hatással van a megfelelő folyadék és ásványi anyagok jelenléte vagy hiánya is. Habár sok esetben egyértelmű jeleket is küld a testünk: fejfájás, szédülés, gyengeség, izomgörcsök, fáradékonyság, és még sorolhatnánk. Az eltérő tünetek, eltérő vitamin, ásványi anyaghiányokra utalhatnak.

Nagyobb fizikai megterhelésnél, sportnál, még inkább jelentősége van az ásványi anyagok, vitaminok pótlásának.

Tudatos táplálkozással sokat tehetünk az egyensúly fenntartásáért, de rengeteg megfelelő étrend-kiegészítő is létezik, mellyel sokat tehetünk a szervezetünk egészséges működéséért a nyári napokban is.

Én a mindennapokban előnyben részesítem az ásványi anyag italporokat, mert a folyadékfogyasztásra eleve figyelek, gyorsan felszívódnak, kellemes az ízűek, de mindenki megtalálhatja a neki leginkább megfelelő termékeket.

A leggyakrabban kiürülő vitaminok, ásványi anyagok többek között, amiket érdemes pótolni

magnézium: izomgörcs

vas: kimerültség, fáradékonyság

cink: étvágytalanság, depresszióra, fertőzésekre való hajlam is lehet

Többet olvashatsz erről itt: www.szigetvital.hu

https://www.szigetvital.hu/Exellen-C

https://www.szigetvital.hu/BalanceMag

https://www.szigetvital.hu/GentleMAG

https://www.szigetvital.hu/Jutavit-szerves-cink-tbl-100db

https://www.szigetvital.hu/Jutavit-szerves-vas-forte-18mg-100db

Telefonon is rendelhető:70-426 653

A szigeten ingyenes kiszállítással!