Hírek, érdekességek

Ha egészséges lábakra vágyunk, erre figyeljünk cipővásárláskor.

Szűcs Ildikó
2021.09.11 11:44
Ha egészséges lábakra vágyunk, erre figyeljünk cipővásárláskor.

Ha egészséges lábakra vágyunk, ezekre figyeljünk cipő vásárláskor.

 

A kényelmetlen szűk cipő nem csak átmeneti probléma a lábnak, hosszabb távon való viselése során komoly deformitásokat okozhat.

Mindannyian ismerjük mi hölgyek, amikor elmegyünk a csinos cipőnkben, egész nap próbáljuk jól érezni magunkat, de alig várjuk, hogy haza érjünk, és megszabadítsuk tőle sajgó lábainkat.

Az ortopéd lábproblémák már népbetegségnek számítanak, hisz gyermekkorunk óta hordjuk a cipőt, de kérdés milyet is pontosan.

Az ortopédiailag megfelelő sarokmagasság, az egyéni igényeket kielégítő cipőszélesség, illetve hogy mennyire illeszkedik a lábbeli, fogja e jól a bokánkat mind nagyon fontos szempont.

A cipőnknek olyannak kell lennie, mely csillapítja a járás közben fellépő ütődéseket, így megóvja a gerincet, ízületeket.

A cipő anyaga ha szükséges, akkor lehetővé kell tennie a rugalmasságot, például egy bütyöknél rá kell tudnia illeszkedni, hogy nyomás nélkül viselhető legyen, esetleg a varrásnélküliség az érintett területen is fontos lehet.

Egészségügyi szempontból ideálisan kell alátámasztania a lábboltozatot.

Ha mozgásszervi problémánk, lábdeformitásunk van, feltétlen figyelnünk kell arra is, hogy a cipő betétje kivehető legyen, hogy az egyéni igényeknek megfelelő lúdtalpbetéttel kicserélhető váljon.

A kényelmi cipők mindenkinek javasolhatóak életkortól, életmódtól függetlenül, mert mindenki megtalálhatja a neki megfelelő modellt,

 

DE KIMONDOTTAN AJÁNLOTT ABBAN AZ ESETBEN:

ha valamilyen lábdeformitással, mozgásszervi problémával küzdünk mind például

bütyök, torlódott lábujjak

csontkinövés

benőtt körmök

tyúkszem

ízületi gyulladás

 

 

A waldlaufer kényelmi cipők mind ezen követelményeknek maximálisan megfelelnek, 4 -féle széllességgel rendelkeznek, német minőség, valódi bőr felsőrész, fiatalos esztétikus modellek.

 

Ha szeretnéd megnézni a modelleket, többet olvashatsz róluk itt.

Telefonon is rendelhető.

www.szigetvital.hu