Hírek, érdekességek

A lúdtalpbetétekről kicsit másképp!

Szűcs Ildikó
2021.09.02 14:49
A lúdtalpbetétekről kicsit másképp!

A lúdtalpbetétekről kicsit másképp!

 

A gyógyászati üzletben töltött éveim alatt egyértelművé vált számomra milyen sokan nincsenek tisztában a szakma által nyújtott lehetőségekre.

Mielőtt találkoztam ezzel a szakterülettel, nem ismertem milyen járást segítő eszközök, lúdtalpbetétek, kiegészítők léteznek a mindennapi járás, kényelem érdekében.

A fájós lábak kérdése nem egyedi probléma, ha beszélünk róla, ha nem.

Sokan küzdünk valamilyen problémával, térdfájás, bütyök, sarkantyú, és még sorolhatnám, de egy közös bennünk: megoldható. A problémától függően persze megfelelő kényelmi cipővel, tudatosan kiválasztott lúdtalpbetéttel, lábfej deformitást segítő gyógyászati segédeszközökkel.

Az egyedileg készült lúdtalpbetétek egy jó megoldás lehet, de ott is előfordul, hogy a készítés során nincs figyelembe véve, hogy milyen cipőbe használnánk, és a hordása így nem megfelelő.

A készen vásárolt méretezett lúdtalpbetét is jó megoldás…

DE!

Ha méretezett is a lúdtalpbetét, minden esetben nagyon fontos, hogy szakszerűen ellenőrizzük megfelelő-e:

  • a hosszanti és haránt boltozat emelés,

  • jól illeszkedik-e,

  • megfelelő helyen van-e a lábfejen.

Ezt a talpbetétre ráállva érzékelhetjük az által, hol érezzük a „nyomást”, emelést.

 

A megfelelő méretválasztás mellett fontos szempont, hogy milyen cipőbe szeretnénk, hisz a cipő adottságaitól függően kell kiválasztani a betét típusát. (pl. balerina cipő, edzőcipő, bakancs)

 

Mire használnánk (pl. mindennapi használat, gyaloglás, sportolás,)

Fontos szempont még az is, a cipőnknek kivehető-e a betétje, mert nem biztos, hogy minden betét elfér benne úgy, hogy kényelmes maradjon, egyes lúdtalpbetétek akár fél számot is elvehetnek a cipő méretéből, így meglévő cipőnk kényelmesebbé tételénél ezt is figyelembe kell venni a választásnál.

 

A Waldlaufer kényelmi cipők ennek a kitételnek is megfelelnek, bármilyen lúdtalpbetétre kicserélhető a saját betétje, amivel még komfortosabbá, kényelmesebé tehető az egyéni igényeket is figyelembe véve.

A hozzászokási idő kérdése sem elhanyagolható, mert pl. egy évek alatt lesüllyedt haránt boltozat amit megemel egy kiválasztott betét, hozzászokási idő nélkül, akár kényelmetlenné is válhat, vagy legalábbis annak érezzük, pedig csak időt kellett volna adni a lábunknak, hogy hozzászokjon a megfelelő állapothoz. Érdemes először csak 1-1 órát beletenni a cipőbe, majd fokozatosan emelni az időt, míg lábunk megszokja az új, ideálisabb helyzetet.

 

A kihordási idő is egy fontos szempont mely a lúdtalpbetéteknél 1 év, ahogy a súlyunk, korunk változik:), úgy a lábunk is, illetve a betét is elhasználódik, lesüllyed, és már nem tudja betölteni a szerepét, cserélni kell.

Ha esetleg fáj is a lábad, ne mondd le a kedvenc cipőidről, tudatos választással találd meg az ideális lúdtalpbetétet, tedd kényelmessé a járás örömét.

Ha többet is olvasnál róluk, itt megteheted...www.szigetvital.hu

 

 

www.szigetvital.hu/Ortoped-betet

https://www.szigetvital.hu/Triatlon-sport-betet

https://www.szigetvital.hu/szendvicsbetet-vekony

https://www.szigetvital.hu/spl/976161/labfej-korrekcios-eszkozok

 

Hamarosan a személyes átvételi pont címen Waldlaufer cipőkiállítás lesz, lúdtalpbetét egyéni tanácsadással, melyre szeretettel várok minden érdeklődőt.

A szigeten ingyenes kiszállítás, telefonon is rendelhető.    06-70 426 6536