Hírek, érdekességek

Az őszi arcápolásról kicsit másképp!

Szűcs Ildikó
2021.09.15 12:22
Az őszi arcápolásról kicsit másképp!

Az őszi arcápolásról kicsit másképp!

 

Ősszel az időjárás kicsit szélsőségessé válik, de mi hajlamosak vagyunk nem tulajdonítani neki fontosságot. Az ősz az egyik legjobb pillanat az arcápolásunk szempontjából arra, hogy helyre hozzuk a nyár okozta károsodásokat a bőrünkön.

A bőrünk ahogy veszít barnaságából, száraz, dehidratált lehet, esetleg pigmentfoltok is előkerülhetnek, a ráncok mélyülhetnek,

így most van a legmegfelelőbb pillanat arra, hogy felkészítsük a bőrünket a télre.

 

Első lépésben gondoljunk a hidratálásra, ami a megfelelő folyadékfogyasztás mellett, belső hidratálásként még az A C, D, E-vitamin plusz bevitele is javasolt, mely a bőr anyagcseréjére is jelentős hatással van.

 

Az ősszel, fűtésszezonnal a levegő szennyezettsége is jelentősen romlik, így bőrünk kevésbé tud lélegezni, ami a bőr öregedésének nagyon kedvez.

Ezért nagyon fontos az alapos arctisztítás, tonizálás, de kíméletes, vegyszermentes anyagokkal.

 

Az arcunk alapos megtisztítása után érdemes olyan vitaminokban, olajokban gazdag krémek közül választani melyek védik a bőrünket a hidegtől, széltől és hatékonyan táplálják is.

Nagyon jó választás lehet még a hatóanyagokban gazdag szérumok használata is, de fontos kerülni a szintetikus krémeket, szérumokat, mert elvonják a bőr víztartalmát, és száríthatnak.

 

Ősszel is figyelni kell a fényvédelemre, ha nem is olyan intenzíven hat a bőrünkre, szabadidős programoknál mindenképp szükséges a fényvédő krém használata is.

Az ajakápolást se hanyagoljuk el, a száraz, cserepes ajak nagyon kellemetlen tud lenni, megfelelő hidratálásra van szükség ebben az esetben is.

Válassz olyan natúr kozmetikumot, mely a bőrtípusodnak a legmegfelelőbb, és regenerálja a bőröd szerkezetét.

Ha többet szeretnél megtudni a natúr kozmetikumokról, itt olvashatsz bővebben róla:

www.szigetvital.hu

https://www.szigetvital.hu/nappali-arckremek

https://www.szigetvital.hu/natur-ejszakai_arckrem

https://www.szigetvital.hu/szemkontur_-krem

https://www.szigetvital.hu/natur-szerumok

https://www.szigetvital.hu/arc-apolas