Hírek, érdekességek

Egy új csodaszerről kicsit másképp!

Szűcs Ildikó
2021.07.08 12:29
Egy új csodaszerről kicsit másképp!

A bakopa jótékony hatásai, egy kicsit másképp!

A memóriazavar a közhiedelemmel ellentétben nem természetes része az öregedésnek, bár valóban sokkal gyakoribb idős korban.
Milyen problémák állhatnak a háttérben?

Az oki probléma kivizsgálása nagyon fontos, mert ki kell zárni a memóriazavar mögött álló betegségek lehetőségét. Amennyiben mégis betegséget diagnosztizálnak, akkor a célzott orvosi kezelés, gyógyszeres terápia nagyon fontos – főleg a korai-és a közepes stádiumban.

Hatékony gyógyszerek állnak rendelkezésre, melyek a betegség súlyosbodást akár évekre lelassíthatják.

 

Ha oki probléma, betegség nem áll a háttérben, akkor a szellemi frissesség hanyatlása, memória zavar mögött sok esetben hangulatingadozás, kedélytelenség, érdektelenség, nyomott hangulat is állhat, nem tud kellő-kép koncentrálni, esetleg depresszióra való hajlam.

 

Előfordult, hogy memóriánk cserben hagyott, hosszú percekig gondolkodtunk egy néven, bármin, ami épp fontos lett volna?

Hát kivel nem....:)

 

A feledékenység, ha alkalmanként fordul elő, sok esetben a fáradság, stressz eredménye. Gyakoribb előfordulás esetén érdemes elgondolkoznunk rajta, mit tehetünk ellene.

Nagyon fontos lelki szinten, hogy sokat tehetünk magunkért:

  • maradjunk aktívak,

  • foglalkozzunk olyan dolgokkal ami örömet okoz, feltölt, energiát ad,

  • pihenjünk, olvassunk, kereszt-rejtvényezzünk, bármit amivel „tréningezzük” magunkat.

     

Hogyan járulhat hozzá a memória frissességének megőrzésééhez a természet?

 

Nagyon sok gyógynövény, étrend-kiegészítő kiválóan alkalmas arra, hogy az agyi vérkeringést és anyagcserét fokozza, melynek szedése memória zavar, csökkent szellemi frissesség esetén nagyon jó hatással van az „agyi vitalitásra” memória zavarra.

 

 

Egy kevésbé ismert, de kiváló étrend-kiegészítő a BAKOPA

 

Halmy Péter így ír a Bakopa-ról:

Segíti az agy, az intellektus, és a mentális aktivitást. Támogatja a fizikai folyamatokat a feszültség kioldásában. Növeli a memóriát, a mentális épséget, és az élethosszt. A bakopát ősidők óta használják az idegek erősítésére. Segíti regenerálni az agysejteket. Serkenti az ingerület átvitelt, ez által hatásos Alzheimer-kór kezelésében. Oldja a szorongást. Támogatja az idegrendszert, ez által jótékony hatással van a gyomorfekélyre. Küzd a szabad gyökök ellen, ez által rákos megbetegedések kezeléséhez is hozzájárulhat. Javítja az asztma tüneteit.

A bakopa-ról szóló jelen kutatás bizonyítja a kognitív funkciókra gyakorolt hatását, különösen a memória, tanulás, és a koncentráció területén.

Az Ájurvéda nagy becsben tartott növénye, melyről azt tartják, hogy optimalizálja az agyfunkciót.....Forrás: Halmy Péter

 

Ha te is kíváncsi vagy erre a csodálatos gyógynövényre, hatásaira olvass róla többet a

www.szigetvital.hu oldalon.

Személyes átvételi lehetőség, tanácsadás.

Telefonon is rendelhető: 70 4266536

https://www.szigetvital.hu/Arkocaps-Bakopa